gressvik-torg

Marit og Arild gleder seg til å treffe sine nye naboer.

NYE NABOER  // 16.11.22

Etter snart 50 år i enebolig på Gressvik, har Marit og Arild kjøpt leilighet på Gressvik Torg. De er glade for at neste fase i livet fortsetter i byens triveligste nabolag, og gleder seg til et behagelig og sosialt liv midt i det nye bydelssentrumet.

Foto: Kine JensenFoto: Kine Jensen


Marit og Arild Magnussen er 69 og 73 år gamle og ekte Gressvikinger. Arild vokste opp i Haugetangveien og ble i gamle dager ofte med sin mor for å handle på «Cooperativen», altså her hvor de nye boligene på Gressvik Torg skal bygges. Marit kom til Gressvik allerede som 20-åring.

 I 1974 flyttet Marit og Arild inn i huset de bygde på Volleberget, og etter alle år trives ekteparet fortsatt like godt på Gressvik. I tillegg til alle venner, har de både barn og barnebarn i nabolaget.  – Vi er så glade i Gressvik, og her har vi lyst til å bo, forteller Marit. Selv om hun opprinnelig er fra Skjeberg holder hun med FFK og Stjernen, ikke med de blå rivalene.

Ekteparet har lenge tenkt at de bør ta steget å flytte fra hus til leilighet. De har en stor hage som trenger stell, og huset krever løpende vedlikehold. – Vi blir jo eldre, og ønsker å flytte mens vi fortsatt er pigge, sier Arild. – Vi får ikke lenger like mye besøk, og trenger ikke et stort hus, fortsetter Marit.


Har ikke angret et sekund

Ekteparet ble svært begeistret første gang de hørte om prosjektet på Gressvik Torg. De har fulgt med i lokalavisen og ventet i spenning på planene. Når boligene endelig ble lagt ut for salg, slo de til med en gang. De endte opp med en romslig 3-romsleilighet i Ager-bygget, med balkong både ut mot handlegaten og inn mot gårdsrommet.

 – Gressvik Torg var hele tiden første prioritet for oss, forteller Marit. Det var også viktig at barna støttet beslutningen. – Men det blir selvfølgelig en stor overgang å flytte fra en enebolig på 200 m2 til en leilighet på 85 m2, sier Arild. Ekteparet er imidlertid enig om av den nye leiligheten er mer en nok. De trenger ikke mer. Så er det heller ingen ulempe at andre tar seg av snømåking, hagestell og klipping av plenen.

 – Vi er sikre på at Gressvik Torg blir et meget flott sted å bo, og har ikke angret et sekund, forteller Arild. Ekteparet mener det vil passe dem fint å bo mer sentralt, med utsikt ned til den nye handlegaten. De liker å møte mennesker og at det er litt liv rundt dem. – Nye Gressvik Torg blir et flott sentrum for Gressvik, og vi gleder oss til å treffe våre nye naboer, avslutter Marit.