gressvik-torg

To fremtidsrettede boligbygg på Gressvik Torg

AGER OG JULIUS // 15.08.22

Gressvik Torg blir et levende bydelssentrum i byens triveligste nabolag. Den unike kombinasjonen av moderne boliger og et lokalt service- og handelstilbud gir deg gode muligheter til å leve et aktivt og sosialt liv i hjertet av Gressvik.


Prosjektet blir en utvidelse av det eksisterende torget på Gressvik Torg. Det kommer et nytt næringsbygg langs Storveien. Skjermet innenfor ligger to moderne boligbygg, som vi har valgt å kalle Ager og Julius.

Prosjektet omfatter totalt 56 boliger i varierende størrelse. Her finner du en god miks av flotte studioleiligheter med dobbel takhøyde og mesanin, arealeffektive 2-roms, romslige 3- og 4-roms, omfangsrike 5-roms rekkehus, samt fantastiske toppleiligheter med enorme takterrasser.


Ager

Navnet Ager kommer fra forfatteren Waldemar Ager (1869-1941), som vokste opp på Gressvik. Han emigrerte til USA og etablerte seg etter hvert som en av det norske Amerikas mest produktive forfattere. Waldemar Agers vei er en parallellgate til Løkkeveien øst fra Gressvik Torg.

Dette er bygningen i vinkel mot nordvest, som er kledd med forskjellige nyanser av rødt tegl. En vertikal inndeling av nyansene bidrar til at bebyggelsen oppleves mer intim og tilpasser seg etter menneskene som bor der. Bygningen har fem etasjer og ligger langs den nye handlegaten som går parallelt med Storveien. I gateplan kommer butikker og på toppen av bygget ligger en felles takterrasse for beboerne.

Her finner du 32 selveierleiligheter og rekkehus i størrelse fra 40,3 til 206,4 m2 BRA. De er fordelt over syv 2-roms-, tolv 3-roms-, seks 4-roms- og en femromsleilighet i 2.-4. etg. I 2. etg. ligger også fire omfangsrike rekkehus over to etasjer, hvor tre av dem i tillegg har private takterrasser. 5. etg. består av to meget lekre 5-roms toppleiligheter med enorme takterrasser.

Hus Ager. (Illustrasjon. Endringer kan forekomme.)Hus Ager. (Illustrasjon. Endringer kan forekomme.)

Julius

Julius har fått sitt navn etter trelasthandleren og brukseieren Julius N. Jacobsen (1829-1894), som etablerte Græsvig Bruk i 1860. Han omtales som det morderne Gressviks grunnlegger. Julius Jacobsens vei strekker seg fra Gressvik Torg ned til fergeleiet på Gressvik brygge.

Denne bygningen mot sør har fire etasjer og ligger parallelt med det eksisterende torget. Likt Ager er Julius kledd med forskjellige nyanser av rødt tegl, med vertikal inndeling. I gateplan kommer næringsvirksomhet og på toppen av bygget ligger en felles takterrasse for beboerne. 

Her finner du 24 selveierleiligheter i størrelse fra 42,5 til 136,7 m2 BRA. De er fordelt over fire lekre studioleiligheter i 1. etg., seks 2-roms-, fire 3-roms- og seks 4-romsleiligheter i 2. og 3. etg., samt fire praktfulle 3-roms toppleiligheter med store private takterrasser i 4. etg.

Hus Julius. (Illustrasjon. Endringer kan forekomme.)Hus Julius. (Illustrasjon. Endringer kan forekomme.)


Waldemar Ager (1869 – 1941)
Waldemar Ager var en norsk-amerikansk forfatter og redaktør, som var aktiv i avholdsbevegelsen og en ivrig forkjemper for en selvstendig norsk kultur i Amerika. Han ble født i Fredrikstad og vokste opp på Gressvik, hvor han gikk på Åle skole. Når han var 16 år gammel emigrerte familien til USA. Der etablerte han seg etter hvert som en av det norske Amerikas mest produktive forfattere.

Julius N. Jacobsen (1829 – 1894)
Julius Nicolai Jacobsen var klokkersønnen fra Drammen som kom til Fredrikstad og fikk en kometkarriere som trelasthandler. Han omtales som grunnleggeren av det moderne Gressvik gjennom anleggelsen av sagbruket Græsvig Bruk i 1860. Bruket var i sin tid Norges første eksporthøvleri og største bedrift for trelasteksport. Brukseier Jacobsen viste stor omsorg for sine ansatte og sørget for at Gressvik fikk både skole, vannverk og kirke.