gressvik-torg

Gressvik Torg og Fredrikstad har det beste du kan ønske deg

Området  // 23.05.24

Gressvik Torg er stedet for deg som ønsker å leve i et aktivt og hyggelig nabolag. Og med den sjarmerende byferga kommer du deg raskt og enkelt videre – det er kort vei både til Fredrikstad sentrum, Gamlebyen og den vakre skjærgården vår.


Gressvik Torg har både urbane og landlige kvaliteter. Her skal du finne alt du trenger i hverdagen – apotek, legekontor, spesialforretninger, nabolagsrestaurant og bakeri. Med utvidelsen av torget får vi også en helt ny dagligvarebutikk.

Skulle du likevel ha ønske om å oppleve noe annet, tar det bare noen få minutter å gå ned gjennom den vakre trehusbebyggelsen til fergeleiet på Gressvik brygge. Den sjarmerende byferga er gratis og tar deg behagelig inn til Fredrikstad sentrum med sitt rike tilbud av kultur, shopping og spisesteder.


Serveringssteder på rekke og rad langs brygga

Ved Stortorvet og langs Bryggepromenaden ligger spennende restauranter, caféer og uteserveringer på rekke og rad. Her finner du noe for enhver smak, enten du ønsker en matbit eller bare vil nyte et godt glass vin i solen. Og langs brygga er det et yrende uteliv hvor det sommerstid arrangeres en rekke hyggelige festivaler.


Et rikt shoppingtilbud i sentrum

For deg som er glad i shopping finner du Torvbyen kjøpesenter midt i sentrum, samt den hyggelige og nyrenoverte gågata med kjente konseptbutikker og lokale forretninger om hverandre. På den andre siden av Gangbrua kommer snart også Værstetorvet med et rikt handelsutbud og en flott mathall med serveringsboder og delikatesseforretninger.


Ta byferga videre til Gamlebyen

Den flotte byen vår byr også på en god dose med sjarm! Tar du byferga videre østover kommer du til ærverdige Gamlebyen. Dette er en godt bevart festningsby som med sine brosteinsbelagte gater og historiske bygninger byr på en sjarmerende blanding av dagligliv, kultur og shopping. Den stjerneformede vollgraven som omkranser Gamlebyen, egner seg perfekt både til rolige spaserturer og piknik med familie og venner.


Med skjærgården og naturen som nabo

Gressvik og Onsøy har også en flott natur og et mangfoldig friluftsliv. Den vakre Onsøy-skjærgården byr på utallige badeplasser, marinaer og kyststier. Og i Gressvikmarka finner du flott turterreng og mange severdigheter.


Et av Oslofjordens fineste turområder

Fra Gressvik Brygge går Onsøystien langs kysten på gamle Onsøy kommune, videre ut til Foten, Mærrapanna og Hankø. Dette er et av Oslofjordens fineste turområder. Vil du gå inn til Fredrikstad sentrum tar det bare en drøy halvtime å gå til Stortorvet via Floabrua. På Stensvik, Solbukta og Foten finner du fine badeplasser, og har du båt tilbyr Gressvik Torg sine beboere muligheten å sikre seg gratis båtplass i to sesonger i Onsøy Båthavn.

 

Flotte severdigheter i Gressvikmarka

Fra idrettsplassen ved Trondalen har du tilgang til et utstrakt løypenett i Gressvikmarka, både sommer- og vinterstid. Her finner du bl.a. den nye lysløypen og den 14 km lange Blåløypa som går forbi en rekke severdigheter i marka, hvor du også finner flotte gapahuker og bålplasser som kan benyttes. Utkikkstårnet og Røde Kors-hytta på Sprinklet er også en hyggelig turdestinasjon som fortjener et besøk. Utsikten fra tårnet er fantastisk!

youtube_video_preview